Hvad er kiropraktik?

Universitetsuddannelse

Kiropraktoruddannelse er en 5-årig lang kandidatuddannelse, som efterfølges af en 1-årig turnusperiode. Kiropraktorerne uddannes i fællesskab med lægerne på Syddansk Universitet, Odense og kan derfor selvstændigt udrede og behandle patienter med smerter i muskler, led og knogler. Kiropraktorer er del af sundhedsvæsenet med autorisation fra Styrelsen for Patientsikkerhed og overenskomst med regionerne.


Der kræves derfor ikke henvisning fra egen læge og der ydes tilskud fra sygeforsikringen Danmark.


Kiropraktorer behandler mennesker med smerter og nedsat funktion hele bevægeapparatet, dvs. i alle kroppens muskler, sener og led. De hyppigste problemstillinger som patienter henvender sig med hos kiropraktoren, er smerter i ryg – og nakke, hovedpine, diskusprolaps, samt udstrålende ben – eller armsmerter.  

Læs mere om de hyppigste problematikker her:


Behandlingsplan

Når du henvender dig hos os første gang, indleder vi konsultation med at optage en sygehistorie, ligesom du kender fra din  egen læge. Herefter laver vi en grundig undersøgelse af muskler, led og nerver. Hvis der vurderes behov for det, bliver undersøgelsen suppleret med røntgen. 


På baggrund af sygehistorie og undersøgelse, stilles en diagnose, dvs. en beskrivelse af hvad patienten præcis fejler.

Kiropraktoren samarbejder med praktiserende læger og speciallæger, så vi sørger for udredning via egen læge hvis det vurderes relevant. 

Til sidst lægges en detaljeret behandlingsplan.  Alt dette tilbydes ved første besøg på klinikken.